Hírek

Ufó és energetikai kongresszus 2014 tavasz Nyomtat Email
Írta: Alienita   

Kozmikus kaland

Beszámoló az ufó és energetikai kongresszusról

Minden várakozást felülmúlt az az érdeklődés, ami az Újpesti Kulturális Központ – Ifjúsági Házban március 1-jén, Kozmikus Kaland elnevezéssel megtartott ufó- és energetikai kongresszust kísérte.

A rendezvényen felvonult a hazai ufó- és energiakutatás színe-java. A korábbi évek hagyományainak megfelelően filmekkel, eredeti felvételekkel, különleges illusztrációkkal színesített előadások egy időben, több teremben zajlottak.

Pusztay Sándor főszerkesztő megnyitó szavai után Éles István nyitotta az előadók sorát, aki a lélekvándorlás és a földönkívüliek kapcsolatáról, az idegenek tevékenységéről beszélt. Nagy várakozás előzte meg a nagykanizsai Tóth László bemutatkozását. Számára az idő egy olyan szerkezet bemutatásával érkezett el, amelyben az óindiai ősi templomok és a mai ufók elődjének számító vimanák egymásra gyakorolt energiahatása mutatkozott meg. Az előadó bemutatott egy olyan elektromos szerkezetet is, amelynek elődje véleménye szerint az indiai űrhajó meghajtását szolgálta. Őt követte Aranyi László, aki a Vatikánban őrzött kronovízor működéséről, előtalálásának legújabb kutatási eredményeiről számolt be.

Kevés egykori hivatásos katona, repülési szakember vállalja, hogy az ufókérdés hadseregbeli helyzetéről, a polgári és katonai repülés résztvevőinek ufóészleléseiről beszél. Nem így tett Knoll Gyula ezredes, aki a Magyar Légierőnél az elmúlt évtizedekben tapasztalt esetekről tartott érdekfeszítő előadást. Dr. Tarcali Gábor évek óta különböző nemzetközi konferenciák résztvevője Brazíliától Olaszországig, ahol a hazai ufókutatás helyzetéről tart beszámolókat. Most azokról az ufóesetekről adott számot, amelyeket ismert és elismert ufókutatókkal való találkozásai során szerzett.

Az emeleti előadóteremben a budapesti Tóth László a harmadik és negyedik típusú találkozások sorából elsősorban a szivar alakú ufóészleléseket vette számba. Őt követte Oláh András debreceni kutató, aki a szürkék genetikai rokonságáról tárt a nézők elé új összefüggéseket. Nagy figyelem kísérte Király Tamás előadását, aki az ezoterika, az aura szerepe és a világvége-hangulat egymásra gyakorolt hatását kapcsolta egybe.

A színházteremben a délutáni előadók sorát a rendkívül népszerű Kisfaludy György nyitotta. Az időfizikai kérdések részletezése mellett, a neutron belsejének és a fény kapcsolatának összefüggése állt mondandója középpontjában. Az őt követő Nemere István ennél szélesebb dimenzióban láttatta a világot. Naprendszerünkben kalandozva a földi űrhajók technikai jellemzőit és az ufóészlelések valóságtartamát elemezte.

Az energetikával foglalkozó Csefkó Pál a nézők számára „kézzel fogható” bemutatót tartott. Az atomenergia felhasználhatóságának és környezeti, technikai kérdéseinek elméleti elemzése mellett a napelemes tetőcserép különlegességeit és gyakorlati használhatóságát érzékeltette. Kalmár János, az ufószövetség elnöke a kormány vezetőivel folytatott levelezéseivel kezdte előadását, majd nemzetközi kitekintést adott az ufókérdéseket övező politikai, katonai titkokról. Az éppen külföldről hazaérkező dr. Egely György a nullponti vagy kozmikus energia kutatási területeit és a nemzetközi eredményeket vette sorba, nem éppen optimista hangvételben.

Az ufókongresszus érdeklődésére jellemző, hogy a több mint háromszáz néző végig feszült figyelemmel kísérte az előadásokat. A délutáni órákban előfordult, hogy pótszékeket kellett berakni a színházterembe. Azoknak a nézőknek pedig, akik az előadóknak feltett kérdéseikre vártak választ, az előadások szünetein túlmenően, a kongresszust befejező, Pusztay Sándor által vezetett fórumon nyílt erre lehetőségük.

Az Ufómagazin ebben az évben tartja fennállásának negyedszázados évfordulóját. Szinte természetes volt az ígéret, hogy novemberben ennek méltó megünneplésére ismét nemzetközi konferenciát tartunk.

 


részlet az esti fórum résztvevőiből

Medgyesi Iván kapta az idei Pax Galacticana díjat

Szalay Petra volt ismét a műsorvezető

Csefkó Pál tetőcserepeit mutatta be

Nemere István egy kozmikus utazást ismertetett

Dr. Tarcali Gábor, Aranyi László, Gál Imre, Süveges József

Az Egy-ség zenekar játszott az ebédszünetben

Oláh András és Kalmár János az előadás szünetében

Knol Gyula a könyvét dedikálja

Király Tamás az auráról tartott előadást

Aranyi László a vatikáni kronovízorról beszélt

Tóth László a vimanák meghajtó rendszerét mutatta be

Végig teltház volt a konferencián

Tóth László hazai ufóesetekről számolt be
Utolsó frissítés: 2014 április 07. (hétfő) 15:02