A boszorkány irányt mutat Nyomtat Email
Írta: Szalontai Kriszta   
Kárpáthy Lilly boszorkány főpapnő európai ezüstéremmel és világbajnoki bronzéremmel rendelkezik, amit boszorkány versenyeken nyert. De számára az az igazi siker, ha a jóslásért, szellemidézésért hozzá forduló embereken segíteni tud. A boszorkány hivatás felelősségeiről beszélgettünk a Magyar Boszorkányszövetség alelnökével.

- Mióta érdekelnek a spirituális tanok?
- Én boszorkánynak születtem. Az apai nagymamám boszorkány volt, tőle örököltem a képességeimet. Ő nem hivatásosan végezte, csak segített másoknak. Engem nem neveltek tudatosan boszorkánynak, sőt, anyám tiltott ezektől a dolgoktól, "tisztességes" szakmát szeretett volna nekem. Boszorkány nagymamám viszont korán felfedezte bennem az adottságokat, s megígérte, hogy megtanít néhány dologra. Így kezdődött. Először szárazkenyérből tanított meg jósolni, amikor tíz éves voltam. Telt az idő, s én tovább fejlesztettem a képességeimet. Minél tovább foglalkozik az ember a spiritualitással, annál jobban hisz benne és annál jobban bejönnek a megérzései.

- Hogyan lettél hivatásos boszorkány?
- Jogásznak készültem, fel is vettek az egyetemre, de mégis a boszorkányságot választottam. Megkerestem a Magyar Boszorkányszövetséget, és érettségi után náluk kezdtem el tanulni. Egy év után kiküldtek Angliába, a neves Pagan Federation kollégiumba, hogy fejlesszem a harmadik szemes látásomat. A kollégiumban pszichológus fogadja a jelentkezőket, akiknek különféle IQ teszteket kell kitölteni. Azt is vizsgálják, hogy mentálisan egészséges, alkalmas-e az illető erre a pályára. Ugyanis tudnunk kell kezelni az emberek reakcióit, ezért a pszichológiai tanulmányok elengedhetetlenek a boszorkányképzésnél. Nagy tudás és sok vizsga kellett ahhoz, hogy elérjem a legmagasabb rangot: boszorkány főpapnő vagyok.

- Milyen eszközökkel dolgozol?
- Főleg jóslással foglalkozom. 42 féle kártyával tudok jósolni, leggyakrabban a Tarot kártyát használom. A Hósen táblát is szeretem, de ezt egyelőre kevesen ismerik. Tenyérből és kristálygömbből is jósolok, de az asztrológiához és a szellemidézéshez is értek. Sokan nem hiszik el ezeket a dolgokat, de ez engem nem érdekel. Én azt hiszem el, amit megtapasztalok.

- Honnan ered a Hósen jövendölés?
- A Hósen tábla héber eredetű, nagyon régi jövendölési forma, mely az asztrológiát is magában foglalja, s a zsidó hagyományokat követi. A zsidók tizenkét törzséhez tizenkét érzék vagy jegy kapcsolódik, amelyekhez kövek tartoznak. Amikor a törzseknek elkészítették a hósent, vagyis a melldíszt, meg volt írva, hogy milyen sorban következhetnek rajta a kövek. A Hósen jövendölés nagy tudást igényel, mert a jelentéstartalma mélyebb a többi jóslási formánál: a lelkiállapotra is választ ad. A Hósen tábla teljesebb képet ad az embernek saját magáról. Abban az időben, amikor a törzsek viselték a melldíszt, nemcsak a fizikai erejükre hatott. Sok rabbi tudott jósolni és gyógyítani. A Hósen jóslási formát bárki megtanulhatja, de nagy intuíció kell hozzá.

- Mire kell ügyelni a szellemi dimenziókkal való munka közben?
- Fontos, hogy egy boszorkánynak mindig legyen mondanivalója. Mivel sok problémával találkozik, meg kell maradnia kívülállónak. Ha beleélem magam a másik helyzetébe, akkor nem tudok segíteni. Az én munkám intenzív szellemi koncentrációt igényel és ezért időnként pihennem kell. Ez egy nagyon felelősségteljes munka. Tudnia kell az embernek, hogy mikor fáradt el. Évente két hónapot pihenésre szánok. Aki ilyen dolgokkal foglalkozik, annak kell töltődnie, pihennie. Minden nap meditálok, relaxáló zenéket hallgatok. A boszorkánynak tekintettel kell lennie a másik lelkivilágára, oda kell figyelnie a rezgéseire. A boszorkány valamilyen szinten beleszól az ember életébe, de nem dönt helyette, hanem irányt mutat. Ezért ezt a pályát felelősségtudat nélkül nem szabad elkezdeni.

Szalontai Kriszta (a cikk megjelent az Ufómagazinban)
Utolsó frissítés: 2009 május 23., szombat 13:05