A titokzatos megalitok - oldal 2 Nyomtat Email
Írta: Oláh András   

Sajnos a nagy kövekkel az a helyzet, hogy azok képírás jelentését eddig senki nem írta le, így aztán azt nem is tudja olvasni senki. Sajnos ezek a kőemlékek elsősorban külföldön találhatók meg, azokon a területeken, ahol a kereszténység nem pusz-tította el ezeket, mint pogány elemeket.. Amikor a kövek valós jelentése elénk tárul, azonnal megérjük, hogy miért kellett ezeket a köveket elpusztítani, összetörni, szakadékokba, vagy folyókba dobni..... Látszólag nincs egyértelmű összefüggés az egyes megalitikus építmények között.. Ha azonban tudjuk, hogy a magyar népek szállásterületeiket olyan kövekkel jelölték meg, melyek képírásban épp a magyar, azaz a kőben könnyebben írható MAG-HAR jelzést adták, akkor máris eltűnik minden probléma... A tudatlan, de kutatásaimat pl. hírlevelekben támadó laikusok ilyenkor nekem szögezik a kérdést. Mért magyarul akarsz te minden képírást olvasni, és egyáltalán, honnan veszed, hogy ezek magyar képírások? Nos a válasz egyszerű: el lehet olvasni. A magyar népeknek bevett szokása volt ez a módszer, a képírás. Sokszor egy egyszerű kép, többet mond, mint egy hosszú írás, de sokszor viszont épp az ünnepélyesség biztosítására alkalmaztak az egyszerű betűk miatt képírásokat. Vajon mit látnánk egy nem magyar képírásból? Lássunk egy példát!
Szem, méh, "M" /magyarul/

IBM, kiolvasva Áj Bí, eM /angolul/

Látható, hogy a képírás egy számítástechinikai óriás betűképét tartalmazza, és azt magyarul kiolvasni nem lehet, csak angolul. Ugyanígy nem lehet a magyar képírásokat angolul, vagy bármilyen más nyelven kiolvasni. A MAGas, pl. HÁRmas kövek a portyázásból haza-térők földi "világítótornyai is lehettek. Jelölhették a szállásterületet, annak kezdetét, vagy annak határait. Éppen ezért futárküveknek, híradó köveknek is nevezték őket. A mai vetületeik, a kilométerkövek, a követ szavunk, aki a király által küldött követ eljuttatta a címzettnek. Egyébként futárnak is nevezték.


Az Észak Európában található rengeteg megalitot futharknak nevezik manapság. Ha a MAGYARok jelölték meg a területet, akkor több lehetőségük volt a kövekkel történő jelölésre... Letehettek egy MAGas kő HáRomszöget, vagy egy MAGas kőoszlop HÁRmast, vagy egy MAGas GYűRüt, vagy egy MAGas kősort, kövek áradatát, ÁRját /MGR, MGYR, MGHR, MGR/. Ezek a kifejezések, illetve ezek összessége arra utal, hogy ugyanez az összefüggésrendszer semmilyen más nyelvan nem lenne érthető, nem is volt az.... Nem is lehet, hisz mint látható az egész rendszer csak MAG-HARul, azaz MAGYARUL érthető. Hogyan emelték fel ezeket a MAGAS, ménkő nagy köveket, esetleg kapukat /Manco capak=ménkő kapuk/ a MÁGUSok? A válasz egyszerű; magad uram, ha (rab)szolgád nincs, azaz a MÉNhíreket MÉN-ekkel, vagyis lovakkal állították fel, a MÉN, azaz a többnejű uralkodó parancsára, és/vagy tiszteletére.