Hol volt, Hold nem volt Nyomtat Email
Írta: Oáh András   
1969-1972-ben zajlott le az évszázad és a világ legnagyobb showja, mintegy 40 milliárd dollár összköltséggel. Többen kifogásolták már a NASA Holdutazásainak bizonyítékaiul szolgáló fényképek hibáit, de mind a mai napig hiányzik egy valóban átlátható bizonyítássor pro, vagy kontra. Sok hibát említenek a kritikusok. Szálkeresztek eltűnését, árnyékok rövidülését, megváltozását, éles cipőtalp lenyomatokat, gyanús keréknyomokat, C betűvel jelzett követ... stb. Most egy néhány, számítógéppel készített, mindenki által érthető szimulációs /kék hátterű, csillagok nélküli!/ kép segítségével bemutatom, hogy valóban eltérés van egy valóságos holdi látvány fényképei, és a NASA által kiadott képsorozat ábrázolási tartalmai között. Magyarul, bemutatom, hogy a NASA hamis képeket közölt a Holdutazásokról valódiként. Sajnálatos dolog, hogy kis hazánkban nem volt egyetlen szervezet, vagy magánszemély sem, amely észrevette volna ezeket az ordító hibákat /Csák Csaba fizikuson kívül/.

Az 1. ábra baloldali gömbje a Föld, a jobboldali a Hold. A Föld "Északi sarkán" van egy kamera, és onnan tekintünk a Holdra. A drótvázas kép mellet van a kiszínezett, /renderelt/ 2. ábra

A 3. ábra baloldali gömbje a Hold, a jobboldali a Föld. A Hold felszínén van egy kamera, és onnan tekintünk a Földre, balra. A drótvázas kép mellet van a kiszínezett, 4. ábra.
Az eredeti NASA fotókon a két égitest görbületeinek aránya elárulja a hamisítást. A valódi látvány a 4. ábra szerinti lenne a Holdon, a számítógép szimulációja szerint...A 7. ábra azt mutatja meg, hogy nem történt zoomolás, ugyanis ha történt volna, akkor a Föld relatíve nagyobb lenne, mint pl. a 6. ábrán. Adott Földgömb nagyságokkal dolgoztak tehát a retusálók. A 8. ábra úgy ábrázolja a Holdat, mintha a légkör megnagyította volna a Földet.

A 6. ábrán látható azonos Hold felszíni görbülethez a 8. ábrán relatíve nagyobb Föld van ábrázolva. Vagyis egy adott Föld vagy Hold görbülethez, kizárólag arányos, tehát adott Hold, vagy Föld görbület tartozhat, azzal a különbséggel, hogy a Föld légköre a felkelő Holdat megnagyítja. Ha a Holdnak van légköre, akkor a Hold is a Földet. Tudósok szerint a Holdnak nincs légköre.., más tudósok szerint van...! Az összehasonlítható képek tehát azok melyeken a Föld, vagy a Hold nem a horizonton tartózkodik! Ekkor a légkörök nagyító és arányromboló hatásait ki lehet zárni.


A 9. képen látható két alak, akik egyenletes, egymáshoz képest nem lejtős terepen vannak. Mivel árnyékaik nem egyforma hosszúságúak, és irányúak, ebből át lehet látni, hogy vagy két Nap volt az égen, melyek szelektíven világították meg az alakokat, vagy két spotlámpa világította meg az alakokat, esetleg egy kései montázzsal állunk szemben.
Ez utóbbi a lehetséges, hisz két fényforrás, két árnyékot adna egy-egy alaknál. Ugyanez a helyzet a 10. ábrán is. Ez is egy kiváló montázs.


A 11. és 12. ábrán egy másik szimulációs kép-párt mutatok be. Itt a felszínektől kicsit távolabb vannak A kamerák elhelyezve. Mint látható az arányok nem változtak. A Hold átmérője a Földének, mintegy negyede. A Holdról a Föld egy óriásnak látszana. Egy valós űrutazás során gyakorlatilag New York fényeit láthatták volna az űrhajósok, és élményt jelentő módon bemutathatták volna a közvetítések során...
Sajnos ez nem történt meg. Reménykedjünk abban, hogy talán egyszer majd egy valódi Holdra szállás során ilyen, különös, de valódi képekkel találkozhatnak fiaink, unokáink...

És még egy zárógondolat: Bár a NASA majmot csinált belőlünk, s ezt be is mutatta az AP12-KSC-69PC-636 sz. képen, mégsem zárható ki, hogy ezeknek az eléggé el nem ítélhető képeknek köszönhető egy harmadik világháború kirobbanásának elkerülése...


Utolsó frissítés: 2012 június 08., péntek 07:28